Technologie

We gebruiken moderne high-tech technologieën om veiligheidsschoenen te maken die licht en comfortabel zijn. State-of-the-art materialen en de nieuwste technische vezels maken het mogelijk om over te stappen van de traditionele zware veiligheidsschoenen naar de lichtgewicht atletische veiligheidsschoenen.

BLOOM

Algix lanceerde 's werelds eerste algen-gemengde EVA in de schoenenindustrie als een duurzaam ingrediënt in flexibel schuim voor toepassingen met een hoge terugvering, zoals schoenen, sportproducten en accessoires. De algen absorberen vervuiling in het water en laten een oogstbare slijm achter die vervolgens wordt verwerkt om klaar te zijn om te worden gemengd met EVA.

Learn more about BLOOM

BOA® Fit System

Met zijn fijn instelbare draaisluiting en supersterke lichte veter biedt het BOA® Fit System een ongeëvenaard precieze pasvorm en unieke prestaties in de zwaarste omstandigheden.

Learn more about BOA® Fit System

CORDURA® ripstop

Lichtgewicht en duurzame stof met hoge sterktegraad voorzien van een polymeer ripstop raster voor zachte maar duurzame prestaties.

ESD

ESD-bescherming zorgt ervoor dat statische elektriciteit wordt afgevoerd. De schoenen hebben een weerstand variërend van 0,1 MOhm tot 100 MOhm volgens ISO IEC 61340.

ETPU

Zacht en duurzaam ETPU schuim van geëxpandeerd TPU voor blijvend comfort, teruggave van energie en een verend kussen.

Learn more about ETPU

FLEX SYSTEM

Het FLEX SYSTEM is ontworpen om samen te werken met de biomechanische eigenschappen van jouw voeten. Het FLEX SYSTEM ondersteunt jouw natuurlijke bewegingen en zorgt voor stabiliteit en ondersteuning. Het FLEX SYSTEEM verdeelt de druk naar de ergonomische zones en helpt de voet effectief te buigen.

GORE-TEX®

GORE-TEX® is een dun, geperforeerd membraan. De poriën zijn 20.000 keer kleiner dan waterdruppels, maar 700 keer groter dan watermoleculen. Dit betekent dat waterdamp door het membraan naar buiten kan gaan, maar de waterdruppels niet naar binnen. GORE-TEX® is 100% waterdicht en heeft een zeer effectieve eigenschap waardoor voeten kunnen ademen.

Leather Working Group

Leather Working Group is een internationale ledenorganisatie zonder winstoogmerk en verantwoordelijk voor 's werelds grootste leerduurzaamheidsprogramma. LWG streeft ernaar de milieu-impact van de leerindustrie te verbeteren door leerfabrikanten te beoordelen en te certificeren.

MATRYX®

Uitzonderlijk ademend en sterk materiaal op het bovenwerk van aramide vezels en afzonderlijk gecoate polyamide garens. Staat garant voor blijvende bescherming, flexibele ondersteuning en schuurweerstand.

OrthoLite®

Binnenzolen van OrthoLite® schuim zijn licht en ademend, voorzien van ingebouwd vochtbeheer en gemaakt van gerecycled materiaal.

StarKnit

SOLID GEAR StarKnit is een bovenwerk dat gemaakt is als één massief stuk. Polyester garen wordt samengebreid in een nauwkeurig en gedetailleerd proces en dit levert een vederlicht, handschoenachtige pasvorm zonder naden op. Omdat de dikte over het bovenwerk kan variëren, wordt de StarKnit een slimme constructie genoemd. Het breisel is aangepast afhankelijk van de functie die het moet vervullen, omdat het dikker is op plekken waar je meer bescherming wilt en lichter waar je een hogere ademend vermogen en flexibiliteit nodig hebt.

Vibram®

Vibram® is een extra duurzame en robuuste zool die is ontworpen om een extreem sterke grip te bieden op oneffen oppervlakken. Vibram®-buitenzolen zijn verkrijgbaar in zowel rubber als TPU, waarbij de rubberen buitenzool hittebestendig is en temperaturen tot 300°C kan weerstaan.

Vibram® Traction Lug

De Vibram® Traction Lug buitenzool biedt werkers houvast en een betrouwbare grip, of je nu een dag lang de ladder op en af moet of je een weg moet banen door de modder. Op basis van de kennis van topsporters en de niet-aflatende drive van Vibram® om de grip en tractie te verbeteren, biedt de Traction Lug buitenzool tot maar liefst 25% meer tractie.

Michelin®

Sneeuwstormen, natte straten, glad beton – met een Michelin® buitenzool zit je altijd goed met superveel grip die extra lang meegaat. Met MTB banden als inspiratiebron zorgt het innovatieve groevendesign voor grip op de grond en de patronen voeren water en sneeuw in verschillende richtingen af. Zo maak je veilig contact met de grond.

Regelgeving veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen moeten voldoen aan de eisen van de Europese richtlijnen met betrekking tot persoonlijke beschermingsmiddelen. De volgende veiligheidsklasselabels zijn beschikbaar voor producten die zijn gefabriceerd onder de bovenstaande richtlijnen en volgens de Europese normen CE EN 20345: 2011.