Duurzaamheid

Duurzaamheid betekent voor Solid Gear verantwoordelijkheid en respect. Wij zorgen ervoor dat onze producten worden ontworpen en ontwikkeld volgens de beste beschikbare kennis en technieken. Maar we nemen ook de verantwoordelijkheid op ons voor de hele levenscyclus van de producten - van het oorspronkelijke productidee via gebruik tot recycling en verwijdering.

Bij het ontwikkelen van nieuwe producten volgen we richtlijnen om schoenen te maken die niet alleen veiligheid bieden tijden het gebruik maar die ook veilig zijn in de zin van fabricagetechnieken en -processen. Leveranciers worden zorgvuldig geselecteerd en begeleid met betrekking tot wetgeving voor stoffen waarvoor beperkingen gelden. Wij adviseren over productiemethoden en voeren zowel voor als na de productie chemische testen uit.

Samenwerken voor duurzaamheid

Een belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsstrategie Solid Gear en Hultafors Group is het lidmaatschap van samenwerkingsverbanden als The Swedish Chemical Group, de Leather Working Group en de Scandinavian Outdoor Group.

De Zweedse Chemische Groep is een netwerk dat wordt beheerd door RISE, Research Institutes of Sweden. Zij volgen de internationale chemische wetgeving op de voet en publiceren tweejaarlijks een lijst met beperkte stoffen (RSL-Restricted Substances list), die de leden en hun leveranciers kunnen volgen. De RSL helpt ons bij het informeren van onze leveranciers over verboden stoffen. Aangezien de schoenenindustrie nog steeds sterk afhankelijk is van handarbeid, is het belangrijk dat we ons in elke stap van het productieproces richten op chemische veiligheid.

De werkgroep leer, LWG, LGW, is een wereldwijde organisatie van merken, retailers, leerfabrikanten en technische experts die zich richten op het verbeteren van de leer verwerkende industrie. Als lid heeft Solid Gear toegang tot de gecertificeerde leerlooierijen van LGW en kan het geschikt leer kopen voor onze premium veiligheidsschoenen. Een gecertificeerde leerlooierij heeft een auditproces doorlopen dat zich richt op arbeidsomstandigheden, afval- en chemicaliënbeheer, watergebruik en traceerbaarheid van het leer.

De Scandinavische Outdoor Group, SOG, is een groep van meer dan 70 Scandinavische outdoor merken. Het SOG duurzaamheidsnetwerk organiseert workshops waar leden gezamenlijke problemen kunnen aanpakken en innovaties kunnen delen.

De Pijlers van Duurzaamheid van de Hultafors Group

Solid Gear maakt deel uit van de Hultafors Group en de duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op respect voor mens, planeet en winst.

Respect voor mensen

Ons doel is om een positief effect te hebben op alle mensen die te maken krijgen met onze werkzaamheden. Voor onze medewerkers betekent dit dat we een goede werkomgeving creëren en kansen bieden voor individuele groei. Voor onze leveranciers betekent dit het ondertekenen van de gedragscode. Voor onze klanten betekent dit dat zij altijd vertrouwen kunnen hebben in onze producten.

Respect voor de planeet

We werken proactief om de ecologische voetafdruk van onze productie verder te verkleinen. De doelen die we stellen zijn zowel gebaseerd op onze eigen intentie als op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Solid Gear streeft ernaar om producten van hoge kwaliteit te produceren met een lange levensduur. De reden is simpel: producten die langer meegaan zijn duurzamer.

Respect voor winst

Zonder winst is het bedrijf niet duurzaam. Een duurzaam bedrijf is een winstgevend bedrijf. Volgens ons is het gewoon zo simpel.

ISO Certificaat

Solid Gear Footwear streeft ernaar om kwalitatief hoogstaande en gebruiksvriendelijke producten te leveren aan onze klanten en eindgebruikers. ISO-normen worden toegepast in de hele organisatie en ondersteunen onze ambitie om kosten te verlagen, continue verbeteringen te realiseren, te voldoen aan de behoeften van de klant en hun verwachtingen te overtreffen.

Het helpt ons ook bij onze inspanningen om verantwoordelijk te handelen met betrekking tot ons milieu en bij te dragen aan een duurzame toekomst. Solid Gear Footwear is gecertificeerd door TÜV NORD volgens de normen: EN ISO 9001:2015 en EN ISO 14001:2015

Solid Gear logotype

Solid Gear Footwear is een onderdeel van Hultafors Group samen met: Snickers Workwear | Wibe Ladders | Hultafors Tools | Hellberg Safety | Toe Guard | EMMA Safety Footwear | CLC

Voor meer informatie over de merken, kun je contact met ons opnemen